Afbeelding

 

Brand > Blusmiddelen

Blusmiddelen

Wij adviseren u ook graag op het gebied van kleine blusmiddelen en brandslanghaspels. Vanzelfsprekend leveren en onderhouden wij de installaties.
Onderhoud aan draagbare blustoestellen en brandslanghaspels is jaarlijks verplicht en wordt bij ons uitgevoerd door REOB erkende monteurs.

Regelmatige controle door de gebruiker.
De eigenaar/gebruiker moet alle draagbare blustoestellen regelmatig zelf controleren.

Jaarlijks onderhoud door een deskundig persoon.
Het blustoestel dient jaarlijks te worden gecontroleerd door een REOB- gediplomeerde monteur.

Vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud door een deskundig persoon.
In het 5e, 10e en 15e jaar na de productiedatum wordt het blustoestel door ons onderworpen aan een uitgebreide controle en worden waar nodig de vullingen vernieuwd.

Revisie na 10 jaar door een deskundig persoon.
In het 10e jaar na de productiedatum wordt het blustoestel volledig gedemonteerd en leeggemaakt. Cilinders van CO2 blussers en patronen worden op druk beproefd, de rompen van alle type blustoestellen worden indien nodig beproefd op druk. Slangen en pistool moeten even eens beproefd worden. Zo nodig worden onderdelen vervangen. Na 20 jaar dient het blustoestel altijd te worden vervangen.

Perstest brandslanghaspel.
De brandslanghaspel dient jaarlijks te worden gecontroleerd door een REOB- gediplomeerd monteur volgens de normen. Deze dient tevens na de controle te worden verzegeld i.v.m. legionella preventie. Iedere vijf jaar dient de slang van de brandslanghaspel te worden beproefd (perstest) en indien nodig te worden vervangen.

Bericht:Contact

Kombuisweg 13
1041 AV Amsterdam
tel: 020-3209146
fax:020-6235711
e-mail: info@suurs-co.nl